18 Nisan 2007 Çarşamba

Dondurmayı nasıl tüketmeliyiz


Kalsiyum ve fosfor yönünden çok zengin olan dondurmanın çocuklar için ideal bir besin olduğuna dikkat çeken Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Uzman Hekim Dursun Bostancı, günde 100 gramdan fazla tüketilmesinin kilo sorununa neden olabildiğini dile getirdi.Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez tatlarından biri olan dondurma mevsimi geldi. Artık çarşı-pazarda dondurmanın satıcıları yerini aldı. Büyük küçük herkesin çok severek ve beğenerek yediği dondurma alırken ve yerken nelere dikkat etmeliyiz? Dondurmayı ne kadar ve ne şekilde tüketmeliyiz?Sağlıklı şartlarda üretilmiş ve ambalajlı dondurmalar tercih edilmeli diyor ve dondurmanın ana maddesinin süt olması sebebiyle kolay bozulabileceği dile getirilerek üretim, dağıtım ve saklama koşullarının çok önemli olduğunu belirten Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Uzman Hekim Dursun Bostancı, günde 100 gramdan fazla tüketilmesinin kilo sorununa neden olabildiğini dile getiriyor. Bostancı, dondurmanın ana maddesinin süt olması sebebiyle çocuklar için iyi bir besin olduğunu ifade ediyor.Dondurmanın kalsiyum ve fosfor yönünden çok zengin olduğunu, mutlaka tüketilmesi gerektiğini ifade eden Bostancı, dondurmanın içerisindeki besin maddelerini şöyle sıralıyor: "Dondurmada süt ve süt ürünlerinin yanı sıra şeker, glikoz şurubu gibi tatlılık verici maddeler, bitkisel yağ, süt yağı, çeşidine göre çikolata, kakao, meyve, fındık, fıstık, karamel gibi besinler, sahlep, kıvam verici, doğal ve doğala özdeş aromalar, protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunuyor.

"Dondurmanızı büyük parçalar halinde yemeyin
Dondurmayı aç karnına yemeyin.
Büyük parçalar halinde bir anda yutmayın,
mideniz şok soğuktan zarar görebilir.
Ağzınızda 3-4 saniye bekletin.
Bademcik iltihaplarının tedavisi süresince dondurma tüketmeyin.
Dondurma yedikten sonra bir bardak su içilmesi de gerekli değil.
Bu bir alışkanlık haline gelmiş, suyla ağız temizleniyor ve bir zararı yok.
Sağlıklı olmayan ürünleri tercih etmeyin.

Paü 8. internet haftası etkinlikleri

Tarih : 20 Nisan 2007
Saat : 10:30
Yer : PAÜ. İİBF Konferans Salonu



PROGRAM

10:30 – 10:45 Açılış:İnternet 14 Yaşında
Öğr.Gör.Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu

10:45 – 11:00 İnternet’te Fiyat Baskısı
Doç.Dr. Ahmet Bardakçı

11:00 – 11:15 Elektronik Sosyal Güvenlik
Yrd.Doç.Dr. Oğuz Karadeniz

11:15 – 11:30 Türk Vergi Sisteminde E-Beyanname Uygulaması
Yrd.Doç.Dr. Ersan ÖZ

11:30 – 11:45 İnternet Üzerinden BT İhtiyaç Belirleme Uygulaması
Öğr.Gör. Mete Okan Erdoğan

11:45 – 12:00 Google Grubları ve “PAULULER” Grubu Uygulaması
Ömer Delipoyraz, İkt.Böl. Öğrencisi

Aşk masalı(ilginç bir reklam)



gözümüze takılan ilginç ve yaratıcı bir reklam sizlerle paylaşmak istedik.

Destan ve Gülistan


Denizli Belediyesi’nin Mehteran-Türk Halk Müziği-Türk Tasavvuf Müziği ve semazenlerden oluşturduğu Destan ve Gülistan, yeniden sahne alıyor.Daha önce Denizli ve Sarayköy’de sahne alan Destan ve Gülistan, bu kez de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında izleyiciyle buluşuyor.

Yer: EGS Kongre ve Kültür Merkezi

Tarih:19 Nisan 2007/Perşembe

Saat: 21:30

Ücretsiz

Bu arada, Destan ve Gülistan gösterisini seyretmek isteyenler için Denizli Belediyesi önünden saat 20:00’dan itibaren ücretsiz otobüsler kaldırılacaktır.