29 Nisan 2007 Pazar

Çimentonun devleri Türkiye'de buluşacak

Türkiye, Mayıs ayında çimento sektöründe önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak.
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliğinin, kuruluşunun 50. yıldönümü nedeniyle 21-23 Mayıs 2007 tarihlerinde İstanbul'da yapmayı planladığı ''3. Uluslararası çimento ve betonda süreklilik'' konulu sempozyumda, dünyanın önde gelen çimento sektörü yetkilileri bir araya gelecek.

Sempozyumda; çevre teknolojileri ve çimento üretimi, alternatif yakıtlar, alternatif hammaddeler, çimento üretiminde enerji tasarrufu için önlemler ele alınacak.

Sempozyumda ayrıca, mineral katkılar, yeni çimentolar, yeni betonlar, betonda dayanıklılık, standartlar, kalite yönetimi ve CE belgelendirmesi, uluslararası emisyon ticareti ve bu konularda dünyadaki gelişmeler ile çimento ve betonun sürdürülebilirliğinde nano teknoloji uygulamaları da masaya yatırılacak.

Japonya, İsviçre, ABD, Almanya, Belçika ve İsrail'den sektör yetkililerinin katılacağı toplantıya, Türkiye'deki özel sektöre ait çimento fabrikalarının üst düzey yöneticileri de katılacak.

Finansal Yönetimin Örneklerle Yararları

Muhasebe departmanınız şirketinizin finansal sağlığını ölçen veriler üretir, şirketinizi zayıf yönlere ve fırsatlara tepki vermeniz konusunda yönlendirir. Sonuç olarak finans departmanınızın varolan finans bilgilerini yetkililere herhangi bir yer ve zamanda sunabilmesi büyük önem taşır.
Finans yönetiminin temel işlevleri işletmenizin finans performansını izlemek, tahminlerle bütçeleri hazırlamak ve işletmenizin yükümlülüklerini ve fırsatları karşılamak için gerekli nakitin bulunmasını sağlamaktır.
Finans yönetimi çözümleri bilgiyi zamanında ulaştırma, yönetim maliyetlerini azaltma, iş planlarınızı ve iletişimi güçlendirme ve kârları artırma konularını geliştirir:

1. Maliyetleri Azaltma: Finans yönetimi çözümleri işlem sürelerini, çalışan sayısını ve hataları azaltır ve muhasebe departmanının verimini artırır..

2.Planlamayı Geliştirme: Finans yönetimi çözümleri birçok departmandan planlamanın niteliğini geliştirmek ve etkinlikleri analiz etmek üzere finansal bilgi almayı da olanaklı kılar. Ayrıntılı ve zamanında alınan bilgiler sayesinde departmanlar net parametrelerle çalışma olanağı bulur. Böylece ödemeler düzene girer ve alacakların tahsilat süresini kısaltabilir, nakit akışını artırır ve borçlanma gereksinimlerini azaltabilirsiniz.

3. Kârları Artırma: Finans departmanları finans yönetimi çözümleri ile, finansal yetersizlik yaşanan ve gelir fırsatlarının olduğu alanları belirlemek için ayrıntılı bilgi ve analiz raporları kullanabilir.

ÖRNEKLER:
Maliyetleri Azaltma Örneği: Orta ölçekli bir iletişim şirketinde muhasebe departmanı aylık hesaplamaları bitirme işlemleri için yaklaşık 10 günlük bir zamana gereksinim duyuyordu, satış ve yönetim maliyetlerinin de yüzde üçünü harcıyordu . Şirket bir finans yönetimi çözümü uygulamaya başladıktan sonra aylık hesaplamaları bitirmek yalnızca üç gün almaya başladı ve finans departmanının maliyeti satışların yüzde birine indi.

Planlamayı Geliştirme Örneği: Orta ölçekli bir meşrubat firması sürekli olarak pazarlama ve satış departmanlarının nakit pozisyonlarında eksiye düşmesine ve kısa dönemli borçlanmalarının artmasına yol açan aşırı harcamalar yapıyordu. Şirket bir finans yönetimi çözümü ile pazarlama ve finans departmanları arasındaki bilgi akışını geliştirdi, departmanlara ait bütçelerin kesinliğini artırdı ve bütçenin açık verme olasılığını ortadan kaldırdı.

Kârları Artırma Örneği: Küçük bir sigorta şirketi her ay milyarlarca lira nakitle uğraşır. Tahsil edilen sigorta primleri gerekli olabilecek bir ödeme için her an ödemeye hazır halde tutulmak zorundadır. Böyle bir sigorta şirketi hazır halde tutulması gereken nakiti hesaplamak için bir finans yönetimi çözümünü kullanmaya başladı. Bu şirketin uyguladığı finans yönetimi çözümü müşteri sigorta ödemelerinin daha kârlı alanlara yatırılmasını sağladı. Sonuç olarak şirketin nakit yönetimi operasyonları maliyet merkezi olmaktan çıkıp kâr merkezi haline geldi.

Finansal Yönetim Nedir?

Muhasebe departmanınız şirketinizin finansal sağlığını ölçmeyi sağlayan verileri üretir ve şirketinizin güçsüzlüklere ve fırsatlara karşı daha etkili bir şekilde cevap verilmesi konusunda rehberlik yapar. Sonuç olarak finans departmanının karar vericilere mevcut finansal bilgileri sunmaları ve bu bilgileri heryere herzaman dağıtabilmeleri büyük önem taşır. Finansal yönetim çözümleri bilgilerin zamanında yerine ulaştırılmasını, yönetim maliyetlerinin azaltılmasını, iş planlaması ve iletişiminin gelişmesini sağlar ve gelirlerin artmasını mümkün kılar.

Finansal yönetimin en önemli rolü iş performansının izlenmesi, tahminlerin ve bütçelerin hazırlanması, şirketlerin yeni oluşacak fırsatlara hazırlıklı olmalarını sağlamaktır.